Egyéb képzések

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ ( KÓD:0021 )

A képzés alatt megtanulják a mezőgazdaságban alkalmazott munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítését a működésre, beállítását az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre. A szakmai képzéshez tanműhelyeink, tangazdaságunk és az ott található erő- és munkagépek állnak rendelkezésre.

  • A szakmához kötődő további sajátos követelmények: Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes korlátozás nélküli vezetői engedély (T,
    illetve C+E, C1+E kategória)

 

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; GAZDA ( KÓD:0022 )

A gazda képzésre jelentkezők 3 szakmairányból választhatnak: Állattenyésztő, Növénytermesztő és Lovász. Célunk a szakmairánynak megfelelő szakismerettel, a kapcsolódó munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakemberek képzése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága és korszerűen felszerelt szaktantermeink biztosítják a szükséges feltételeket.

  • A növénytermesztő és állattenyésztő szakmairány számára kötelező a T vagy B kategóriás jogosítvány megszerzése. Lovász szakmairány számára jogosítvány megszerzése nem kötelező.

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; KERTÉSZ ( KÓD: 0023 )

A kertész feladata a zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága áll rendelkezésre

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; ÉDESSÉGKÉSZÍTŐ ( KÓD:0024 )

Az édességkészítő szakmunkás feladata az édesipari félkész- és késztermékek – cukorkák, desszertek, csokoládék – szakszerű, gazdaságos előállítása.

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK ( KÓD: 0025 )

A pék képes sütőipari termék előállítására. A gyártás előkészítését követően a kenyerek és a péksütemények gyártásához tésztát készít, majd feldolgozza. Beállítja a sütési paramétereket és a terméket kemencébe helyezi. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti és készíti elő szállításra.

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK-CUKRÁSZ ( KÓD: 0026 )

A pék szakma mellett megtanulja a cukrászati készítmények előállítását: teasüteményeket, hidegcukrászati készítményeket, bonbonokat, tortákat készít.

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY KÉSZÍTŐ ( KÓD: 0027 )

A Hentes és húskészítmény készítő feladata a vágóállatok szakszerű levágása, darabolása, csontozása, formázása, különböző termékek előállítása, csomagolása és értékesítése. 

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ ( KÓD:0028 )

A kistermelői élelmiszer-előállító kistermelői viszonyok között gyümölcs-zöldség feldolgozására, szörpök készítésére, kézműves sörök, rövid italok előállítására, valamint házi állataink húsának feldolgozására, húsipari termékek gyártására képes. Falusi vendéglátási ismeretek elsajátítását (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) is biztosítjuk. A képzés során iskolánk tangazdaságában, tankonyhájában, tanéttermében végezzük a szakmai gyakorlati képzést.

Széchenyi IKK Agrárminisztérium Kisalföldi Agrár ÁKK Kisalföldi Független Vizsgaközpont