Egyéb képzések
MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ ( KÓD:0021 )
A képzés alatt megtanulják a mezőgazdaságban alkalmazott munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítését a működésre, beállítását az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre. A szakmai képzéshez tanműhelyeink, tangazdaságunk és az ott található erő- és munkagépek állnak rendelkezésre.
- A szakmához kötődő további sajátos követelmények: Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes korlátozás nélküli vezetői engedély (T,
illetve C+E, C1+E kategória)
MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; GAZDA ( KÓD:0022 )
A gazda képzésre jelentkezők 3 szakmairányból választhatnak: Állattenyésztő, Növénytermesztő és Lovász. Célunk a szakmairánynak megfelelő szakismerettel, a kapcsolódó munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakemberek képzése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága és korszerűen felszerelt szaktantermeink biztosítják a szükséges feltételeket.
- A növénytermesztő és állattenyésztő szakmairány számára kötelező a T vagy B kategóriás jogosítvány megszerzése. Lovász szakmairány számára jogosítvány megszerzése nem kötelező.
MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; KERTÉSZ ( KÓD: 0023 )
A kertész feladata a zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága áll rendelkezésre
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; ÉDESSÉGKÉSZÍTŐ ( KÓD:0024 )
Az édességkészítő szakmunkás feladata az édesipari félkész- és késztermékek – cukorkák, desszertek, csokoládék – szakszerű, gazdaságos előállítása.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK ( KÓD: 0025 )
A pék képes sütőipari termék előállítására. A gyártás előkészítését követően a kenyerek és a péksütemények gyártásához tésztát készít, majd feldolgozza. Beállítja a sütési paramétereket és a terméket kemencébe helyezi. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti és készíti elő szállításra.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK-CUKRÁSZ ( KÓD: 0026 )
A pék szakma mellett megtanulja a cukrászati készítmények előállítását: teasüteményeket, hidegcukrászati készítményeket, bonbonokat, tortákat készít.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY KÉSZÍTŐ ( KÓD: 0027 )
A Hentes és húskészítmény készítő feladata a vágóállatok szakszerű levágása, darabolása, csontozása, formázása, különböző termékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ ( KÓD:0028 )
A kistermelői élelmiszer-előállító kistermelői viszonyok között gyümölcs-zöldség feldolgozására, szörpök készítésére, kézműves sörök, rövid italok előállítására, valamint házi állataink húsának feldolgozására, húsipari termékek gyártására képes. Falusi vendéglátási ismeretek elsajátítását (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) is biztosítjuk. A képzés során iskolánk tangazdaságában, tankonyhájában, tanéttermében végezzük a szakmai gyakorlati képzést.